Dbaj o zdrowie – jedz żywność ekologiczną

Lip
2015
30

posted by on zdrowa żywność, żywność ekologiczna, żywność ekologiczna sklep

No comments

Powiadając o żywności ekologicznej, mamy na myśli artykuły wytwarzane bez użycia specyfików chemicznych, uprawy bez nawozów syntetycznych oraz bez pestycydów. Akceptowalne są nawozy naturalne, z jakich rośliny pobierają składniki mineralne niezbędne do ich wzrostu. Ekologia w produkcji żywności ma zagwarantować społeczeństwu ochronę zdrowia oraz dostarczanie bardzo dobrych, normalnych składników pokarmowych. Założeniem produkcji ekologicznej są takie względy jak – nie obładowywanie środowiska pomocniczymi czynnikami chemicznymi, jakie zalegają w ziemi przez długi czas, wytwórczość jest niezależna od specyfików zewnętrznych, zapewnia pracę rolnikom, a tym samym rozwój wsi oraz rolnictwa. Żywność ekologiczna inaugurowana do sprzedaży, ma obowiązek być oznakowana specjalnymi certyfikatami.